top of page

Impressariaat:


Alle  voorstellingen uit het uitgebreide assortiment hebben wij samen gebracht in onze afdeling impresariaat. Wij garanderen dat al uw opdrachten met de grootste zorg en tot volle tevredenheid worden behandeld. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden:

tel. 074-3841718     e-mail: info@ivorytower.nl

 

THEATER PRODUCTIES


Twente Plat & Drenthe Plat

Al voor het 43ste seizoen trekken de humorgezelschappen TWENTE PLAT en DRENTHE PLAT langs de Noord- en Oost Nederlandse theaters  met hun avondvullende voorstellingen in dialect. Deze oergezellige en onvergetelijke avondjes uit staan nog steeds volop in de belangstelling. En natuurlijk worden ieder seizoen de programma`s ververst en krijgen de bezoekers verrassende nieuwe humor geserveerd.  Voor de actuele toerdata kunt U terecht op www.twenteplat.com en www.drentheplat.com  Uiteraard zijn beide gezelschappen ook in te huren voor uw privé-evenementen, feesten en voor in feesttenten.

De Westerbork Serenade

Johnny & Jones was Nederlands' meest populaire zangduo voor de tweede wereldoorlog. Door liedjes als Mijnheer Dinges Weet Niet Wat Swing Is, Lou De Ladenlichter en We Hoeven Niet Te Hamsteren waren Johnny & Jones in de jaren '30 echte popsterren. Beide musici waren Joods en hun teksten geven een sterk tijdsbeeld weer. In de oorlog kwamen Johnny & Jones in Westerbork terecht alwaar ze liedjes over het kamp componeerden zoals De Westerbork Serenade en Wij Sloopen Met Muziek. Ook deze liederen zijn te horen tijdens dit muzikale vertelconcert. Het internationeel gerenommeerde Duo NIHZ kruipt voor deze voorstelling in de huid van Johnny & Jones en brengt dit bijzonder ontroerende verhaal tot leven. De Westerbork Serenade is een emotionele voorstelling met een muzikaal tijdsbeeld van de jaren 1930 t/m 1945. www.duonihz.com

Cheyn, Gabbers en Chajes

Cheyn, Gabbers en Chajes is de titel van een ontspannend en luchtig Joods programma. Duo NIHZ speelt in dit programma muziek van o.a. Shel Silverstein, Job Chajes en The Andrew Sisters. Daarnaast speelt het duo klezmer en eigen jiddische liederen. Joodse meezingers worden gecombineerd met komische verhalen en anekdotes uit verschillende hoeken van het joodse leven door de eeuwen heen. De anekdotes en verhalen worden verteld door Bobby Rootveld die al ruim 21 jaar ervaring heeft als cabaretier in theaters door heel Nederland.
Nu heeft hij na 14 jaar de stap gezet om te vertellen in de stijl waarin hij zich het meest thuisvoelt: 'Joodse verhalen, anekdotes en humor'. Duo NIHZ laat met dit programma zien en horen dat een Joods programma niet altijd een zware invalshoek hoeft te hebben.

www.duonihz.com

De Buit Bedroeg Ruim 46 Miljoen...

is een aangrijpend programma waarin Joodse muziek gecombineerd wordt met twee bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Een van de verhalen is „De Buit Bedroeg Ruim 46 Miljoen‟. Dit verhaal gaat over de grootouders van Duo NIHZ-lid Bobby Rootveld. Zijn grootouders zaten in het verzet en deden actief mee met de grootste bankroof uit de Vaderlandse geschiedenis. In 1944 pleegde het verzet een overval op de bank in Almelo waar de Nazi's het gestolen geld uit Nederland bewaarden. Loek Boer vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Samson Rootveld terwijl Duo NIHZ de voorstelling muzikaal kleur geeft. Het tweede verhaal tijdens de voorstelling is een fictief verhaal over een kampoverlevende die jaren later oog in oog staat met de kampbeul. Dit programma is bijzonder geschikt voor theaters en herdenkingsevenementen in de maanden april en mei.

www.duonihz.com

Dilana & NIHZ - Klezrock

De bijzondere samenwerking tussen Rockstar Dilana Smith (bekend van o.a. 'The Voice of Holland') & Klezmerduo NIHZ kreeg vorm tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 die de drie musici samen doorbrachten. Een bijzondere cross-over ontstond waarbij Dilana Smith's rockmuziek en eigen songs in een grote 'melting pot' samensmolten met de klezmer, swingjazz en klassieke muziek van Duo NIHZ. Tijdens de theaterconcerten van Dilana & NIHZ wordt 'Klezrock' gemengd met actuele belangrijke thema's zoals geweld, misbruik, antisemitisme en racisme.

The Guitar Company - Acoustic Guitar Multimedia Show
The Guitar Company, opgericht in 2002 door Bobby Rootveld, is een rockend klassiek gitaartrio. Dit trio maakt eigen arrangementen van bekende rocknummers van AC/DC, Queen, Beatles, Muse, Nirvana, David Bowie, Kula Shaker, Rolling Stones, Rage Against The Machine en vele anderen. De gitaren worden niet alleen gebruikt om snaren te tokkelen, maar ook als drumstel. Dit alles wordt begeleid door een lichtshow en door videoclips die elk nummer begeleiden, waardoor het niet slechts een virtuoos concert is maar ook een multimedia-show.

AMUSEMENT VOOR DE KLEINE BEURS


Ook voor de kleine beurs zijn programma`s beschikbaar.  Speciaal voor zorginstellingen en ouderenverenigingen brengen HENDURK & GEESSIE  voorstellingen van 60 minuten (eventueel uit te breiden naar 90 minuten)  met DE MOOISTE LIEDJES IN HET TWENTS (of Drents) , waarin gezellige humor en  liedjes elkaar afwisselen. Daarnaast is hun programma DE KLOMPENMODESHOW ook een succes. Aan de hand van prachtige voorbeelden vertelt en zingt het duo over het ontstaan en het gebruik van klompen in ons land. 

MUZIEK

Duo NIHZ

Dit duo begon in 2001 tijdens hun studie aan het conservatorium te Enschede als een klassiek duo. Ondertussen ontwikkelde dit duo zich tot één van de prominente spelers op de podia van klezmer, jiddische liederen en holocaust-muziek. Daarnaast spelen ze ook nog steeds op de klassieke podia. Van het Concertgebouw te Amsterdam tot grote concertzalen in Buenos Aires, Shanghai, St. Petersburg, Jerusalem en Calcutta: Het duo reisde reeds de hele wereld om hun bijzondere concerten met klassiek gitaar en blokfluiten ten gehore te brengen tijdens grote muziekfestivals en in de meest prachtige concertzalen.

www.duonihz.com
 

Baruch Chauskin & Duo NIHZ - Mazzel & Broghe

Sinds hun eerste gezamenlijke optreden in de Synagoge Enschede verbindt Baruch Chauskin, Bobby Rootveld en Sanna van Elst een muzikale vriendschap. Chauskin (geboren in Riga, Letland) en Rootveld en Van Elst (Duo NIHZ uit Nederland) presenteren een mix uit Klezmer, Jiddische en Hebreeuwse liederen en fascinerende verhalen over deze muziek. Tijdens het programma "Mazzel en Broche" wordt de muziek soms ook heel persoonlijk. Juist deze persoonlijke noot zorgt ervoor dat bij dit programma vrolijkheid, melancholie, passie, herinnering en het typisch Jiddische elkaar afwisselen en dat de musici het publiek meenemen op een bijzondere Joods-muzikale reis. Chauskin is de chazan (voorzanger) van de Jüdische Gemeinde te Osnabrück.

www.nord-klezmer.com

Rootveld - Twentse Rock

Rootveld is de nieuwe Twentse rockgroep rondom Bobby Rootveld. Met eigen liedjes in het Twents dialect is deze band geschikt voor optredens op festivals, in feesttenten, in zalen maar ook in theaters alwaar ze de muziek in een meer 'unplugged setting' brengen. De eerste cd van Rootveld komt uit rond de jaarwisseling 2020/2021. Met Bobby Rootveld op gitaar, Fred Rootveld op drums, Sanna van Elst op toetsen en blaasinstrumenten en Samuel Klemke op basgitaar is deze band een garantie voor stevige rock 'n roll in het Twentse dialect. Het bijzondere is dat deze band vier afgestudeerde conservatorium-musici bevat die vol passie Twentse boerenrock spelen.

Duo NIHZ - The Undying Flame

The Undying Flame is een pakkend concertprogramma waarbij Duo NIHZ muziek speelt uit de periode voor en de periode in tweede wereldoorlog. Muziek uit en over concentratiekampen, ghetto's en van het verzet. Deze liederen worden begeleid met teksten en verhalen over de liederen en de componisten. De meeste van deze componisten hebben de tweede wereldoorlog niet overleefd. Dit programma is zeer persoonlijk omdat meer dan 100 familieleden van Duo NIHZ-lid Bobby Rootveld vermoord werden in de concentratiekampen Auschwitz, Sobibor en Blechhammer. Een pakkend, emotioneel, aangrijpend en ontroerend programma zeer geschikt voor o.a. herdenkingen. www.duonihz.com

IvoryTowerLogo.jpg
IMG_1184.jpg

Twente Plat

JohnnyJonesNIHZ.jpg

De Westerbork Serenade

mimi1.jpg

Cheyn, Gabbers & Chajes

DuoNIHZ&LoekBoer.JPG

De Buit Bedroeg Ruim 46...

DilanaNIHZPERS.jpg

Dilana & NIHZ

TGC.jpg

The Guitar Company

Hendurk & Geessie.jpg

Hendurk & Geessie

Duo+NIHZ-promofoto.JPG

Duo NIHZ

Baruch+NIHZPRESSE.jpg

Baruch Chauskin &

Duo NIHZ

Rootveld-Logo.jpg

Rootveld

20200717_105222.jpg

The Undying Flame

20201013_104909_edited.png
bottom of page