top of page

Over ons:

 

Ivory Tower Records werd opgericht in 1974 door gitarist en componist Fred Rootveld en zijn vrouw Angie als eerste independent platenmaatschappij in Nederland.  Al snel volgden de producties en successen elkaar op en werden de activiteiten uitgebreid met de eigen audio studio.


Ivory Tower Studio was de tweede computergestuurde opname studio in ons land. Met de regelmaat van de klok verschenen er op het label producties die het uitstekend deden in de hitlijsten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 'Rode Rozen' van Jantje Koopmans, 'De Pieteröliekar' van het Börker Trio en 'Bandolero' van Han Wellerdieck.

Ook arrangeerden en produceerden Fred & Angie muziek voor de Nederlandse televisie. Bijvoorbeeld voor het kinderprogramma 'Beestenboel' met Ramses Shaffy.

 

Daarnaast scoorde de firma met hun gelouterde “Plat”serie. Met de eigen mobiele studio nam de firma kris kras door Nederland  honderden LP- en cd-producties op met humor en liedjes in dialect. Het succes bij het plaat kopende publiek was groot en eind 90-er jaren ontvingen Fred en Angie dan ook uit handen van de Commissaris van de Koningin in Overijssel de prestigieuze Cultuurprijs van het Prins Bernhard Fonds. 

 

In Denemarken produceerde Ivory Tower Records in opdracht van een ander label een serie kindercd's met hoorspelen waarvan meer dan 500.000 exemplaren verkocht werden.

Meer dan 500 LP-en cd-producties, meer dan 2500 liedjes en composities en vele gouden platen bewijzen het succes van Ivory Tower Records.

De afgelopen 25 jaar werd het Ivory Tower Impresariaat steeds actiever met de productie en het management van theater-en muziekvoorstellingen voor in de Nederlandse theaters en op de concertpodia. 

Ook entertainment op maat voor de kleine beurs kan bij het Ivory Tower Impresariaat gevonden worden: bejaardentehuizen, verjaardagen, ceremonies: voor elke gelegenheid en/of locatie kan het impresariaat een geschikte act aanbieden.

Natuurlijk heeft Ivory Tower een roemrijke historie en kan Fred Rootveld als 'platenbaas' daar honderduit over vertellen. De meest spraakmakende anekdotes werden recent gepubliceerd in de autobiografie 'Dagboek van een Platenbaas'.


Ook vandaag de dag, na 47 jaar, is Ivory Tower nog steeds een energieke speler in de vaderlandse entertainment industrie.

Op de volgende pagina's vindt u een opsomming van wat Ivory Tower vandaag de dag doet en wat Ivory Tower voor u zou kunnen betekenen.

IvoryTowerLogo.jpg
Fred1.jpg
Fred3.jpg
20201013_104909_edited.png
bottom of page